Předání traktoru McCormick X6.415

publikováno v: Aktuality | 0

V minulém měsíci proběhlo předání kolového traktoru McCormick X6.415 pro Českou zemědělskou akademii v Humpolci.  Traktor bude sloužit jako učební pomůcka pro budoucí zemědělce při výuce. Není to traktor do autoškoly, ale na pole. Studenti budou s traktorem jezdit v rámci praktické výuky a traktor agregovat s již pořízenými stroji, jako je například lis na kulaté balíky, pluh, sečka, kompaktor a jiné. Proto byl i traktor plně vybaven.

Traktor má odpruženou přední nápravu i kabinu. Je vybaven předním tříbodovým závěsem a vývodovým hřídelem, pěti okruhy hydrauliky a je plně LED osvětlen. Součástí traktoru je plnohodnotný autopilot TOPCON, díky němu budou studenti využívat nejmodernějších technologií. Dále je vybaven systémem ISOBUS včetně velkého dotykového displeje, na kterém budou zobrazeny veškeré funkce a parametry traktoru tak i připojeného stroje připojeným přes toto rozhraní. Aby bylo v traktoru komfortně je traktor vybaven sedačkou s aktivním odpružením, klimatizací a sedačkou spolujezdce.

V zemědělském provozu člověk stále slýchá, jak absolventi zemědělských škol neumí pracovat s těmito novými technologiemi, tak doufejme, že tato ,,učební pomůcka“ tomu pomůže a studenti se díky tomu posunou v praxi zase o něco dále.